2min

Tags in dit artikel

, , ,

In mei werd aangekondigd dat T-Mobile zijn strategie op de Nederlandse markt wilde aanpassen. Vodafone Nederland maakte bekend te gaan fuseren met Ziggo en de Europese Commissie oordeelde dat Vodafone zijn vaste internetdivisie moet afstoten. Dat zorgt er nu voor dat T-Mobile Nederland de vaste internetdienst van Vodafone overneemt, Vodafone Thuis.

In een persbericht melden beide bedrijven dat ze een akkoord hebben bereikt over de overname van Vodafone Thuis. Dat is de vaste internettak van Vodafone in Nederland, met zo’n 150.000 klanten. Het gaat om breedbandinternet voor consumenten dat geleverd wordt via het DSL-kopernetwerk van KPN. Het netwerk van KPN bereikt bijna 80 procent van de Nederlanders en T-Mobile ziet veel groeimogelijkheden, voornamelijk op het gebied van quadplay.

Met de aankoop denkt T-Mobile vaste voet aan de grond te krijgen op de telecommarkt, “met een aanbod voor breedbandinternet, vaste telefonie [en] televisie”. Vodafone Thuis heeft niet alleen 150.000 klanten, maar er zijn ook 100 werknemers die van Vodafone zullen meeverhuizen naar T-Mobile. De bedrijven willen niet bekendmaken hoeveel er betaald wordt voor de overname.

Martin Knauer, CEO van T-Mobile Nederland vindt het geweldig nieuws, en dan vooral “voor de Nederlandse consument en onze organisatie.” Hij denkt dat de aankoop zorgt voor meer keuzevrijheid voor de consument en dat T-Mobile een breder aanbod aan producten kan bieden.

De overname van Vodafone Thuis klinkt ook niet vreemd gezien het feit dat van de 150.000 klanten maar liefst 90 procent van hen een ‘triple pay’ abonnement heeft. Dat houdt in dat ze zowel een internet, televisie als telefonie abonnement hebben afgesloten. Het doel zal zijn dat zoveel mogelijk te combineren met een mobiel abonnement, waardoor je quadplay krijgt.

Definitieve goedkeuring laat overigens nog even op zich wachten. Er moet voor de aankoop goedkeuring gegeven worden door de ondernemingsraad van beide bedrijven.

Het is voor T-Mobile het tweede avontuur met het aanbieden van vast internet. Exact drie jaar geleden verkocht T-Mobile Nederland de provider Online.nl en staakte het zijn activiteiten met vast internet. Drie jaar geleden ging het om zo’n 270.000 klanten.