‘Samsung komt met digitale assistent voor Galaxy S8’

‘Samsung komt met digitale assistent voor Galaxy S8’

Samsung heeft een onderscheidende factor nodig voor zijn volgende grote smartphone, om die interessanter te maken dan de concurrentie. Dat vooral om te kunnen herstellen van de problemen met de Galaxy Note 7. Een van die onderscheidende factoren lijkt een digitale stemassistent te zijn.

Afgelopen oktober kocht Samsung nog het bedrijf Viv Labs Inc op, een firma die gerund werd door de bedenkers van Apple’s Siri. In oktober maakte Samsung nog bekend dat het de technologie in de tweede helft van 2017 naar nieuwe toestellen zou willen brengen. Dan zou het de Galaxy S8 mogelijk niet halen, maar volgens persbureau Reuters is er nu dus verandering in de plannen gekomen.

Samsung zou Viv zo snel mogelijk willen integreren in zijn Galaxy-smartphones en “de dienst uit willen breiden naar witgoed en draagbare technologische apparaten”. Het bedrijf rekent erop dat de Galaxy S8 ervoor zal zorgen dat het Note-debacle snel wordt vergeten. Afgelopen kwartaal verkocht de onderneming 13,5 procent minder smartphones dan een jaar eerder.

Met stemassistent Viv treedt Samsung in de voetsporen van andere grote telefoonfabrikanten en technologiebedrijven. Apple maakte al Siri, Microsoft heeft Cortana in handen en Google heeft Google Now.

De verwachting is dat de nieuwe Galaxy S8 in de loop van februari gepresenteerd wordt, als in Barcelona het Mobile World Congress plaatsvindt. Het toestel krijgt volgens de geruchten geen fysieke thuisknop en een scherm zonder randen.