2min

Cisco laat weten met Interpol samen te gaan werken om zijn expertise over data delen en bedreigingsdetectie naar de internationale politieorganisatie te brengen. Door een snellere en effici├źntere manier voor het identificeren van cybersecurity-bedreigingen te realiseren, willen de twee partijen gezamenlijk deze vorm van criminaliteit bestrijden.

Medewerkers van Interpol Global Complex for Innovation (IGCI) in Singapore zullen gebruik kunnen maken van Cisco’s aanbod, met in het bijzonder de Talos security intelligence-afdeling. Er wordt daarbij niet alleen gezocht naar wat pure cybercrime genoemd wordt, maar ook criminaliteit die mogelijk wordt door cyberactiviteiten. De twee partijen hopen tevens met effectievere trainingen kennis over te dragen op zowel de Interpol- als de Cisco-medewerker.

Samenwerking nodig

John N. Stewart, senior vicepresident en chief security and trust officer van Cisco, geeft aan dat cybercrime over de gehele wereld blijft escaleren. Daarom moeten beschermers vanuit de publieke- en private sectoren als gezamenlijke kracht de bedreiging tegemoet treden, legt de bestuurder uit. Talos zou per dag zo’n 19,7 miljard cyberbedreigingen blokkeren.

Zichtbaarheid en uitgebreid bedreigingsintelligentie binnen het cyberdomein noemt Stewart van cruciaal belang om detectie, analyse en bescherming tegen opkomende aanvallen mogelijk te maken. De samenwerking levert naast het signaleren van aanvallen ook de mogelijkheid om er tegen te beschermen. Met zijn eigen aanbod wil Cisco organisaties helpen bij betere beveiliging van het netwerk, van de endpoint tot de cloud.

Bedreiging groeit

Cisco is overigens niet de enige partij waarmee Interpol samenwerkt om cybercrime aan te pakken. Er is bijvoorbeeld ook een overeenkomst met BT, waardoor de politieorganisatie gebruik kan maken van de experts van BT. Zij leveren dan bijvoorbeeld inzicht in huidige cyberbedreigingen en criminelen die over de gehele wereld actief zijn.

Het is logisch dat Interpol probeert samen te werken met bedrijven voor dergelijke bescherming. Onderzoeken en experts waarschuwen regelmatig voor een toename in cybercrime. In een recent interview van Techzine met Avast werd nog uitgelegd dat organisaties waarschijnlijk steeds vaker slachtoffer zullen worden.