Abonneer je gratis op Techzine!

Een geheime groep cyberpiraten heeft massa’s software, games en films illegaal gedistribueerd voor hun eigen plezier en niet om er zelf beter van worden.

In Chicago werden beschuldigingen gedaan tegen negentien leden van de ondergrondse piratengroep, ook welbekend als "RISCISO”. Maarliefst zestig leden van de piratengroep, die overigens veel actief waren op computergebied, stopten hun eigen servers vol met gestolen waren. De gestolen data was bedoeld om ongeveer 23.000 cd’s te gaan vullen. De totale waarde van gestolen data wordt geschat 6,5 miljoen dollar, aldus de aanklagers. De piraten waren van plan om in de loop der tijd gestolen waren sturen naar servers overzees.

“Dit is niet zomaar iemand die een illegaal nummer download”, aldus de aanklagers. De criminelen worden aangeklaagd op grond van samenzwering, auteursrechtovertredingen en andere aanklachten. “Er is hier sprake van het op grote schaal overtreden van copyrights," aldus een zin de klachten van Justitie.

De geheime groep "RISCISO", de afkorting voor Rise in Superior Couriering, zegt te kicken op het breken van codes, en het cracken van zogenaamde trial software.
De tot nog toe negentien 19 leden zullen onder de bovengenoemde aanklachten een straf van maximaal vijf jaar cel kunnen krijgen of een boete van 250.000 dollar inclusief terugbetaling van de gemaakte omzet, aldus de aanklagers.