min

Tags in dit artikel

,

De politie heeft bekendgemaakt te gaan werken met andere USB-sticks. De USB-sticks zijn al enige tijd verkrijgbaar in winkels en werken met een speciale beveiliging, namelijk herkenning van vingerafdrukken.

Sommige politiekorpsen in het land lopen al een tijdje proef met de moderne USB-sticks. Het is niet zo dat elke werknemer van de politie een desbetreffend opslagmedium krijgt, alleen als het noodzakelijk is.

Enige tijd geleden lagen er al vertrouwelijke gegevens van de politie, justitie en defensie op straat. Dit kwam omdat er onder andere een laptop van een agent gestolen was, AIVD-diskettes in een leaseauto lagen en een kapitein van de landmacht een usb-stick met zeer strikte informatie kwijtraakte. Een goede reden voor de politie om een nieuwe, modernere en veiligere methode te gaan gebruiken voor opslag van belangrijke en gevoelige data.

Overigens blijft geheime informatie over het algemeen binnen de politie zelf. Alleen op uitzondering kan er dergelijke informatie mee naar buiten worden genomen en wel op de nieuwe usb-sticks.

Een dergelijke USB-stick