Nadat er vorig jaar tenminste vijftien USB-sticks zijn verdwenen, heeft Defensie besloten haar personeel te voorzien van een beveiligde USB-stick. Deze, met een wachtwoord beveiligde, stick moet het probleem bij Defensie oplossen. Tevens komen er ook speciale verzegelde tassen voor het vervoer van documenten.

Voor het vervoer en opslaan van ongerubriceerde informatie krijgen medwerkers de beschikking over de "Kingston Data Traveller Secure Privacy Edition". Geheime tot zeer geheime informatie moet worden opgeslagen op de "Kobil MlDentity Basic". Tevens gaat Defensie erop toezien dat medewerkers geen gebruik meer maken van oude, onveilige sticks.

"De nieuwe USB-sticks doorstonden de test goed. Ze bleken binnen redelijke termijn in elk geval niet te kraken," zegt Richard van Campenhout, beleidsmedewerker Integrale Beveiliging bij de Beveiligingsautoriteit van de Bestuursstaf tegenover de Defensiekrant.

De speciale tassen van defensie zijn voorzien van een rood label. Mocht de tas gestolen worden, dan kan na terugkeer worden gezien of er met de tas gerommeld is.