Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een USB stickje, maar de meeste mensen blijken erg onveilig om te gaan met de gegevens op deze sticks.

92 procent geeft aan gevoelige data op te slaan, echter beveiligt maar 25 procent van de mensen gevoelige data op de stick. Drie op de vier USB sticks zijn dus gemakkelijk uit te lezen. Tot deze conclusie komt het Nederlandse bedrijf SafeBoot na een onderzoek.

Het onderzoek werd gehouden tijdens die Infosecurity-beurs die vorige week in Utrecht werd gehouden onder 104 bezoekers van de SafeBoot stand. Uit het onderzoek bleek verder dat vier op de vijf ondervraagden soms wel eens bang is dat de informatie in verkeerde handen valt. Eén op de vier mensen leent de USB stick wel eens uit en meer dan de helft neemt de USB stick mee naar klanten. 71 procent neemt de USB stick ook mee naar huis.

"De uitslag van het onderzoek bevestigt nog eens dat er veel vertrouwelijke gegevens rondwaren op standaard usb-sticks die niet zijn beveiligd. Rekening houdend met het feit dat de ondervraagden op de beurs een meer dan gemiddelde kennis hebben op het gebied van beveiliging en daardoor de risico’s van onbeveiligde usb-sticks moeten kennen, zou de score wel eens hoger kunnen zijn bij de gemiddelde Nederlandse werknemer", aldus Harold van der Heide, General Manager bij SafeBoot Benelux.