BitDefender heeft vorige week geconstateerd dat het oude Funlove virus opnieuw is opgedoken in bestanden die verspreid zijn door Hewlett Packard.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, in 2001 zat het virus al in drivers van het bedrijf. Dit keer zit het virus wederom in drivers die beschikbaar waren via de FTP servers van HP.

BitDefender ontdekte het virus al halverwege vorige week, maar gebruikte de tijd tussen de ontdekking en de bekendmaking om HP op de hoogte te stellen en een oplossing te vinden. BitDefender heeft HP ook geholpen met het vinden van de geinfecteerde driver, het bedrijf heeft software waarmee driver installatiebestanden gescand kunnen worden op virussen.

"We hebben HP geïnformeerd over dit onderwerp en we verwachten dat de ongewenste indringer zo snel mogelijk wordt verwijderd van de publieke FTP-servers van het bedrijf. Vanuit een technisch oogpunt benadrukt dit incident maar weer hoe ontzettend belangrijk het is om uitgaand bestandsverkeer in een zakelijke omgeving te blijven controleren en het is het bewijs van de griezelige overlevingsdrang van bestandsbesmetters in het algemeen," aldusBogdan Dumitru van BitDefender.

Overigens hoeven maar weinig mensen zich zorgen te maken. Alle virusscanners hebben dit virus al tijden in de database staan en het betreft geen nieuwe versie.