1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een nieuwe worm, genaamd BlackAngel.B verspreidt zichzelf via Microsoft MSN Messenger en veroorzaakte al verschillende incidenten.

Deze worm stuurt boodschappen naar alle contactpersonen in de contactlijst en vermomt zichzelf als een video, ‘Fantasma’ (Geest) genaamd. Als de ontvanger dit bestand opent, verschijnt een afbeelding (bijlage) op het scherm met de volgende tekst: “En el 1er día te espantas, en el 2º te desesperas, en el 3º buscas ayuda y en el 4º mueres” (De eerste dag word je bang, de tweede wanhopig, de derde dag zoek je hulp en de vierde sterf je).

De BlackAngel.B code voert verschillende wijzigingen uit aan het systeem, waaronder het sluiten van verschillende veiligheidstoepassingen (antivirusprogramma’s, firewalls,…) Bovendien tracht het bestand verschillende windows te sluiten opdat de gebruiker de configuratietools van het operating system niet langer zou kunnen gebruiken. Het gaat om de volgende windows:

  • Windows Task Manager
  • Control Panel
  • Registry Editor
  • System Configuration Utility
  • System Restore

Om zichzelf te verspreiden, blokkeert de worm een venster in messenger en verhindert de gebruiker dit venster te gebruiken. Vanuit dit venster start de worm een conversatie met de contactpersonen waarin een webadres wordt meegegeven. Dit webadres bevat de bewuste worm.