2min

Tags in dit artikel

, ,

McAfee heeft de nieuwste versie van zijn Endpoint Security software ingetrokken nadat verschillende gebruikers crashes rapporteerden. De fout zorgde voor een ‘blue screen of death’ (BSOD) op zowel Windows 7 als Windows 10.

Veiligheidsexpert McAfee heeft de augustus-update van zijn Endpoint Security software offline gehaald. Dat doet het na diverse klachten van klanten die BSOD-foutmeldingen kregen op zowel Windows 7 als Windows 10. Het gaat om Endpoint Security 10.5.4. McAfee adviseert aan iedereen om de update niet te installeren en heeft de versie ondertussen ook offline gehaald.

McAfee-versies

Volgens McAfee gaat het specifiek om de laatste versies van Endpoint Security, ENS Common Client, ENS Firewall, ENS Threat Prevention en ENS Web Control. De BSOD-foutmeldingen gebeuren zowel op klassieke als virtuele machines. Ook de Server-edities van Microsoft ondervinden problemen. De beslissing van McAfee om de update in te trekken gebeurt een week nadat de eerste klachten binnen kwamen.

The Register meldt dat een aantal bedrijven flinke hinder ondervinden van de bug. Een anonieme bron laat weten dat de problemen groter zijn bij servers en systemen met veel CPU-kernen met hogere activiteit en bijhorende belasting.

Foute driver

McAfee laat weten dat de problemen vermoedelijk bij een foute driver zitten. Voorlopig is er geen oplossing, behalve versie 10.5.4 verwijderen van elk systeem en een voorgaande versie installeren. Tot nu toe heeft McAfee geen einddatum wanneer het probleem opgelost is.

Een communicatiepersoon laat officieel weten dat ze snel aan een oplossing werken. “We onderzoeken het probleem en werken aan een oplossing. We zullen elke nieuwe informatie communiceren aan onze klanten van zodra die beschikbaar is.”