2min Security

G Data en Symantec introduceren nieuwe software

Zowel G Data als Symantec hebben gisteren nieuwe beveiligingssoftware geïntroduceerd. Symantec deed dat in de vorm van Norton Internet Security en Norton AntiVirus 2010 en G Data in de vorm van G Data InternetSecurity en TotalCare 2010.

De nieuwe versie van het Duitse G Data richt zich vooral op snelheid. Versie 2010 die sinds gisteren ook in het Nederlands verkrijgbaar is, is namelijk vijf keer sneller dan zijn voorganger. Bovendien is de firewall nu een stuk stiller doordat deze zelf zijn beslissingen maakt en is er een HTTP-scanner aan het product toegevoegd. Tenslotte is het back-uponderdeel vernieuwd en versneld en is de interface opgefrist.

G Data en Symantec introduceren nieuwe software

Bij Symantec ging het in versie 2010 vooral om het stoppen van nieuwe bedreigingen. Hiervoor introduceert de beveiligingsgigant SONAR 2 dat Symantecs cloud en onbekende bestanden in de gaten houdt. Verder hebben gebruikers nu meer inzicht in de betrouwbaarheid, afkomst en prestatie-impact van bestanden en is het ouderlijk toezicht en de spamfilter sterk verbeterd.

Voor het ouderlijk toezicht gebruikt Norton Internet Security nu namelijk OnlineFamily.Norton automatisch installeert. Met deze applicatie kunnen websites en chatclients geblokkeerd en gecontroleerd worden, kan de tijd achter de pc geregeld worden en kan op afstand de instellingen van het ouderlijk toezicht aangepast worden. Overigens worden ook zoekopdrachten en sociale netwerken bijgehouden. OnlineFamily.Norton werkt op zowel pc’s als Macs.

G Data en Symantec introduceren nieuwe software

Op dit moment is Norton Internet Security 2010 alleen nog in het Engels verkrijgbaar. Een Nederlandse versie verschijnt waarschijnlijk komende maand. Overigens kunnen 2009-gebruikers met een geldige licentie gratis upgraden naar versie 2010 van Norton. G Data AntiVirus ligt overigens in de winkel voor 26,95 euro en InternetSecurity kost 35,95 euro voor een pc met een abonnementsduur van een jaar.

Bron:Techzine-redactie