2min Security

Carbonite koopt beveiligingsbedrijf Webroot voor 618 miljoen dollar

Carbonite koopt beveiligingsbedrijf Webroot voor 618 miljoen dollar

Carbonite – fabrikant van backup- en recovery-technologie – heeft Webroot overgenomen voor 618,5 miljoen dollar (547 miljoen euro). Dit is de grootste overname voor Carbonite ooit en deel van de strategie om een leidend databeschermingsbedrijf te worden, schrijft ZDNet.

Webroot werd in 1997 opgericht en is nu een privaat bedrijf dat endpoints beschermt. Daarnaast biedt het netwerkbescherming, training voor security awareness en diensten voor threat intelligence. Carbonite is een bedrijf uit Boston dat cloud backup-opslagdiensten biedt aan consumenten en kleine bedrijven.

De bedoeling is dat de cloud-gebaseerde beveiligingsdienst van Webroot gecombineerd wordt met de backup- en recovery-technologie van Carbonite om een volledig endpoint beveiligingsplatform te ontwikkelen. “Backup en recovery gecombineerd met endpoint-beveiliging en threat intelligence is een onderscheidende oplossing die één allesomvattend databeschermingsplatform biedt”, aldus Mohamad Ali, CEO van Carbonite.

Naar verwachting is de overeenkomst in het eerste kwartaal van dit jaar afgerond.

Webroot

Webroot is in Europa relatief onbekend, maar in de Verenigde Staten is het succesvol onder veel MSP’s en heeft het een fors marktaandeel op de consumentenmarkt. Het bedrijf biedt onder meer zijn Endpoint Protection-oplossing, dat door Managed Service Providers (MSP’s) bij hun klanten uitgerold moet worden.

Die software is op basis van Passmark gemaakt en heeft volgens het bedrijf de minste negatieve impact op de PC-prestaties. Ook zou de software razendsnel werken en zeer betrouwbaar zijn. De oplossing draait vrijwel volledig op Webroot Security Cloud, waardoor een goede en snelle verbinding met de cloud een vereiste is. Het bedrijf heeft zijn volledige cloud dan ook in Amazon Web Services opgetuigd. In een aantal landen zijn ook wat activiteiten op lokale datacentra geplaatst.