1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Er is weer eens een lek gevonden in Microsofts Windows. Het betreft hierbij alle versies met als uitzondering Windows Server 2003. Microsoft heeft dit vrijdag medegedeeld, zoals hier te lezen is. Tot op heden is er geen oplossing voor het lek gevonden. Wel wordt er door Microsoft aangeraden om de Active Scripting in de browser Internet Explorer uit te schakelen.

Met dit lek kunnen hackers via het internet de complete computer overnemen. Het lek zit in de XML core Services en daarom worden alle versies van Windows daardoor getroffen. De hackers kunnen computergebruikers lokken naar een bepaalde site waar een code op staat, doormiddel van deze code kunnen de hackers toegang krijgen tot de computer.

Het grote nadeel hiervan is dat de hacker dezelfde systeemrechten krijgt als de gebruiker. En aangezien de meeste gebruikers als hoofdgebruiker zijn ingelogd heb je de meeste rechten wel tot je beschikking. Het lek dat werd ontdekt door een Deens bedrijf noemt de lek dan ook ‘uiterst kritiek’. Het lek wordt op dit ogenblik actief gebruikt door crackers.