1 min

Tags in dit artikel

, ,

BitDefender waarschuwt gebruikers voor een Trojan downloader, die zich razendsnel verspreidt en die alle andere beveiligingssoftware weet te ontduiken. Volgens BitDefender vermomt de Trojan zich continue en wordt het gebruikt om andere malware te verspreiden, zoals versies van Swizor of Qhost Trojan s. BitDefender was de eerste aanbieder van beveiligingssoftware die alle bekende versies van de Trojan wist op te sporen en haar gebruikers beveiligde via direct beschikbare updates.

“Trojan.FatObfus.Gen is speciaal ontworpen om niet gedetecteerd te worden door antivirussoftware en om het werk van virusanalisten zo moeilijk mogelijk te maken,”aldus BitDefender. “Als het eenmaal een computer weet binnen te dringen, verschuilt het zich in een proces van Internet Explorer vanwaar het begint met downloaden en installeren van andere malware. Zelfs wanneer andere antivirusprogramma’s virussen ontdekken die de Trojan installeert, wordt de Trojan zelf niet gevonden. Die vervolgt gewoon met het installeren van stukken malware. Wij hopen dat andere aanbieders van beveiligingssoftware snel deze epidemie helpen de kop in te drukken en hun eigen updates verspreiden.”

De hoge snelheid van verspreiding doet vermoeden dat de Trojan actief ‘gezaaid’ is, met behulp van spam bot netwerken, kwetsbaarheden of geïnfecteerde websites.