1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De gemeente Zoetermeer is binnenkort ook in Second Life te vinden. Hiermee is gemeente Zoetermeer de eerste gemeente in Second Life, een primeur dus.

"burgers kunnen rondlopen, recreëren en van onderwijs genieten, net als in het echte leven. Het is een platform waar iedereen elkaar kan ontmoeten, met elkaar kan discussiëren en debatteren." Aldus gemeente Zoetermeer. De gemeente wilt ook dat de sociale samenhang tussen de burgers versterkt door een virtuele kopie van Zoetermeer.

Ook wilt de gemeente dat er dingen die je in het echt in Zoetermeer kan doen, je die ook kan ondernemen in Second Life. "Zo kunnen mensen elkaar niet alleen ontmoeten, maar ook van alles ondernemen." Snowworld (skiën) en Dutch Water Dreams (wildwaterraften) hebben al laten weten dat ze interesse hebben in een virtuele vestiging in Second Life.

Zoetermeer kan momenteel nog niet in Second Life bezocht worden. Het besluit om virtueel te gaan is namelijk kortgeleden genomen en daarom heeft de gemeente nog geen virtuele grond weten aan te kopen. Het gemeentehuis is overigens al wel in aanbouw.