1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft verklaart tegenover ZDNet dat Windows Live OneCare te vroeg is uitgebracht. "Het product mist nog verscheidene onderdelen en is verre van perfect", aldus de business security product manager van Microsoft Europa.

Het begon allemaal niet rooskleurig voor de virusscanner van Microsoft. Allereerst slaagde de scanner niet voor de VirusBulletin test door het missen van één malware familie. Daarna scoorde het product onder de maat in de AV-Comparatives test. Alsof het allemaal niet genoeg was zette OneCare ook nog eens per ongeluk alle e-mail berichten van de gebruiker in quarantaine waardoor sommigen hun e-mail verloren.

Volgens Arno Edelmann van Microsoft is er een update en implementatie probleem wat ervoor zorgde dat de e-mail werd verwijdert. "Het probleem zit hem in de GeCAD-antivirus code. Deze conflicteert met de Exchange 2003/2-servers waardoor de kans groot is dat mail in quarantaine wordt gezegd. Met de nieuwe versie van Exchange, 2007, is er niets aan de hand."

Verder wist Edelmann te vertellen dat Microsoft normaal geen producten maakt, maar ze opkoopt. OneCare is geen slecht product, maar het is gewoon nog niet af. Ook wist hij te benadrukken dat beveiliging nog altijd een klein onderdeel is van Microsoft, en dat Microsoft nog te weinig ervaring heeft in vergelijking met haar concurrenten. Microsoft heeft toegezegd de detectie te verbeteren en heeft haar excuses aangeboden. Het bedrijf heeft eind april een nieuwe bètaversie aangekondigd waarin de tweede versie van OneCare uitgebracht gaat worden.