2min Security

Zscaler B2B moet security bij toegang tot B2B-applicaties verbeteren

Zscaler B2B moet security bij toegang tot B2B-applicaties verbeteren

Cloudsecurityspecialist Zscaler heeft een nieuwe oplossing gelanceerd om de toegang tot klantgerichte applicaties op het internet beter te beveiligen. “Het is niet genoeg om alleen uw werknemers te beschermen en uw bedrijf zo kwetsbaar te maken voor potentiële bedreigingen van externe klanten, leveranciers en fabrikanten”, aldus Patrick Foxhoven, Chief Information Officer en Vice President van Emerging Technologies.

Het nieuwe Zscaler B2B moet het aantal aanvalsopties die ontstaat bij klantgerichte applicaties op het internet beperken. De oplossing gebruikt een service-geïnitieerde zero trust network access (ZTNA) architectuur. Dat houdt in dat geautoriseerde klanten applicaties kunnen bekijken op basis van zakelijk beleid, zonder dat de apps blootgesteld worden aan het internet.

Het platform van Zscaler maakt het bovendien mogelijk om snel en op schaal externe diensten te implementeren voor het verlenen van toegang aan werknemers en externe leveranciers, zonder onnodige beveiligingsproblemen en overhead van VPN-oplossingen.

Veilige toegang

Zscaler B2B ondersteunt hierbij de configuraties van meerdere identiteitsproviders. Zakelijke klanten moeten zich dus eerst authenticeren voor hun eigen IDP-oplossing. Pas daarna kunnen ze applicaties bekijken, maar dan alleen degene waar ze toegang toe hebben. De andere B2B-applicaties zijn dus onzichtbaar.

“Met Zscaler B2B krijgen externe gebruikers alleen toegang tot exact die middelen en applicaties die nodig zijn om hun werk te doen. Het helpt organisaties om veilig samen te werken en biedt hen snelle, op policy gebaseerde toegang tot bedrijfskritische bronnen”, aldus Foxhoven.

Mocht een medewerker van een leverancier stoppen, dan worden zijn toegangsrechten ingetrokken. Ook zijn er geen ‘digitale kruimels’ die buiten de organisatie te volgen zijn.

Beveiligd kanaal

Zscaler B2B zorgt er tot slot voor dat gebruikers verbonden worden met applicaties via een beveiligd kanaal. Dat kanaal behoudt de volledige privacy en integriteit van alle applicatiegegevens.

Het kanaal maakt gebruik van volledig gecodeerde, inside-out tunnels die een zakelijke klant via een cloud broker verbindt met de applicatie. Vervolgens worden de applicaties weergegeven in een gebruikersvriendelijk portaal.