Sommige bedrijven kopen teveel nieuwe security-software en geven hun security-teams zo te weinig ruimte om hun werk effectief te doen, schrijft ITProPortal op basis van onderzoek van ReliaQuest. Nieuwe tools worden te weinig gebruikt, en werknemers zijn meer tijd kwijt aan het managen van de nieuwe software dan het daadwerkelijk te gebruiken.

ReliaQuest deed navraag bij vierhonderd cybersecurity-experts die werken voor bedrijven die 18 jaar of ouder zijn en meer dan duizend werknemers hebben. Bijna driekwart van alle onderzochte bedrijven kochten meer dan vijf nieuwe tools in één jaar.

71 procent geeft aan de nieuwe technologie niet meer bij te kunnen benen. Ze kunnen niet snel genoeg de capaciteit toevoegen die nodig is om de nieuwe software productief te gebruiken.

Meer tools maakt onveilig

Ten slotte meldt 69 procent van de onderzochte bedrijven dat het meer tijd kwijt is aan het managen van nieuwe tools dan aan het gebruik daarvan. 53 procent van de cybersecurity-experts gaf aan dat de wildgroei aan tools de veiligheid actief in het geding brengt.

ReliaQuest-topman Brian Murphy zegt in een persbericht dat het onderzoek aantoont dat nieuwe tools de situatie soms te complex kunnen maken. “Bedrijven moeten zich meer bezig houden met of ze het onderste uit de kan halen bij de tools die ze al hebben.”

Hij wijst er ook op dat bedrijven meer moeten opletten dat de tools die ze aankopen ook bij de huidige beveiliging past. “Leiders op het gebied van security moeten hun zakelijke hoofddoelen onder de loep nemen, tools kiezen die bij hun beveiligingsprocessen horen, en dan het proces op de schop nemen om de beste resultaten te behalen.”