2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vanaf heden biedt Sophos een pakket aan, waar alles zich in een interface bevindt. Het pakket is een koploper op de markt, het richt zich vooral op de zakelijke gebruikers.

Endpoint Security and Control, zoals het programma heet, biedt beveiliging tegen virussen, spyware en adware en voor het beheer over VoIP, messaging, peer-2-peer en games. Er zijn al meer commerciële bedrijven die een dergelijk programma hebben, maar Sophos is het eerste bedrijf waarbij het geen bèta versie betreft.

Richard Jacobs, cto van Sophos: "Bedrijfsnetwerken worden op steeds meer manieren blootgesteld aan gevaren van buitenaf. Zo groeit door de toenemende mobiliteit het aantal mobiele apparaten enorm. Bovendien werken steeds meer mensen op flexibele tijden en plekken en zijn er steeds meer gastgebruikers op een bedrijfsnetwerk te vinden. Als we deze drie trends bekijken, is het volgens ons onlogisch om verschillende beveiligingsrisico’s met afzonderlijke oplossingen te lijf te gaan." Dus pleit Sophos voor een integrale aanpak van bijvoorbeeld spam, virus, gebruikerscontrole en netwerktoegangscontrole (NAC). Historisch zijn de oplossingen altijd separaat ontwikkeld en pas nu bijeengebracht in Sophos’ nieuwste product Endpoint Security and Control 7.0.

John Shaw is nauw betrokken bij de ontwikkeling, hij beweert onder andere dat zijn programma het snelste is met updaten: "Wij hebben laboratoria in Sydney, Oxford, Boston en Vancouver en kunnen dus 24 uur per dag werken aan oplossingen. Gemiddeld bieden we drie uur na een nieuwe risicomelding al een update aan onze klanten. Bij andere grote leveranciers duurt dit al gauw een uur of tien."

Vorige week brachten Symantec en McAfee nog een bèta uit van hun programma’s, deze worden waarschijnlijk eind 2007 officieel op de markt geplaatst, dus uit het bèta jasje.