1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Citrix heeft vanochtend de eerste patches uitgebracht voor Citrix Application Delivery Controller (Citrix ADC) en Citrix Gateway, voorheen bekend onder de naam NetScaler Gateway. Het gaat om patches voor versies 11.1 en 12.0. Later deze week volgen nog meer patches voor andere versies.

Het probleem met de Citrix-software is in korte tijd flink uit de hand gelopen, Citrix heeft daardoor ongetwijfeld wat harder gewerkt om de patches eerder beschikbaar te maken.

Op dit moment kunnen versie 11.1 en 12.0 worden gepatched. Voor versies 10.5, 12.1, 13.0 verschijnen de patches aanstaande vrijdag. De patches zouden oorspronkelijk pas op 27 en 31 januari verschijnen. Organisaties wordt met klem aangeraden de patches zo snel mogelijk uit te rollen.

Veel organisaties zullen blij zijn met de patches van vandaag, want afgelopen week besloten veel bedrijven om de Citrix-servers tijdelijk uit te schakelen om geen risico te lopen te worden gehackt of geïnfecteerd met malware.

Zodra de patches zijn geïnstalleerd kan middels een tool ook worden gecontroleerd of de patches goed zijn doorgevoerd en de bekende beveiligingslekken zijn gedicht.