Abonneer je gratis op Techzine!

Anti-botware is een nieuw stukje software wat zijn intrede gaat doen. Anti-virusspecialist Symantec is de eerste fabrikant die hiervoor software gaat uitbrengen.

Tegenwoordig zijn er zeer veel verschillende gevaren voor computers, van alle kanten duiken er steeds nieuwe dingen op die het steeds onveiliger maken voor de gebruiker.
Om dit alles tegen te houden zijn er verschillende bedrijven die zich specialiseren in het beveiligen van de computer. Zo heeft ook nu beveiligingsspecialist Symantec wederom een nieuw stukje software geïntroduceerd wat het gebruik van de computer weer een stuk veiliger zou moeten maken.

Het nieuwe stukje software waar over gesproken wordt heet Norton AntiBot, en is een real-time bot detectie- en verwijderingsprogramma. Het bedrijf liet weten dat normale anti-virus en anti-spyware software meestal niet in staat zijn de computer te beschermen tegen botnet infecties. Dit komt doordat de botnets zichzelf continu updaten waardoor de op signatures gebaseerde technologie van de anti-virus en anti-spyware technologie dit niet bij kan houden.

Norton AntiBot moet los geïnstalleerd worden maar zal vervolgens wel samenwerken met andere anti-virus software. De nieuwe software is in de Verenigde Staten te koop voor 30 dollar, dit is inclusief een jaar gratis updates.