Virus Bulletin heeft opnieuw een test gehouden met virusscanners, dit keer waren de 64-bit scanners aan de beurt. Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer 35 procent van alle twintig antivirusprogramma’s onder de maat presteert.

McAfee Virusscan, Symantec Antivirus en Microsoft Forefront wisten de test met een goed resultaat af te ronden. Het programma van eTrust echter weer niet. Ook TrendMicro ging de mist in, die zag allerlei ontwikkelingssoftware van Microsoft als malware. Dit was overigens niet de enige die incorrect programma’s als malware zag, het waren er in totaal zes. Het probleem is Microsoft’s PatchGaurd, dat ervoor zorgt dat men geen toegang heeft tot de kernel.

John Hawes van Virus Bulletin vindt dat een applicatie die onterecht als een virus wordt gezien, evenveel ellende als een virus infectie kan veroorzaken, dit komt omdat gebruikers het dan zien als een virus. Ze verwijderen dan bestanden die wel goed zijn met als gevolg een kapot systeem. Overigens werken anti-virusscanners voor een 32-bit platform sowieso niet op een 64-bit platform.