1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Processorfabrikant Intel en beveiligingsspecialist Symantec werken samen aan beveiligingsproducten die geïmplementeerd kunnen worden op microprocessors. Dat heeft vice-president Rowan Trollope van Symantec deze week laten weten.

De bedrijven hebben Project Hood opgestart, waarbij de focus ligt op het uitbreiden van het gebruik van virtualisatietechnieken, waarbij software complete computersystemen kan simuleren. De software wordt dus niet ontwikkeld voor een specifiek platform, zoals bijvoorbeeld Microsofts Windows, maar moet geheel op zichzelf werken in combinatie met een Intel chip. De beveiligingsfeatures werken dus buiten het besturingssysteem om.

De bedoeling is dat de eerste technieken toegepast worden op servers en bedrijfsdesktops. De bedrijven sluiten echter niet uit dat de techniek uiteindelijk ook op consumentencomputers toegepast zal worden. Het is niet de eerste keer dat Intel werkt aan beveiligingsfeatures die direct vanaf een chip draaien, in 2004 werkten zowel Intel als AMD al aan dergelijke systemen.