1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Spammers hebben een nieuwe manier gevonden om hun spam onder de aandacht te brengen. Ze misbruiken de functie ‘share this video’ op YouTube. Wanneer men voortaan een e-mail ontvangt van ‘ service@youtube.com‘ bevat deze misschien ook een spamlink in plaats van alleen een link naar de video.

In de e-mailberichten word geprobeerd gebruikers naar dating websites te lokken. Er wordt de gebruikers bijvoorbeeld voorgelogen dat ze prijzen hebben gewonnen zoals het nieuwe spel Halo 3. Het misbruik hiervan is ontdekt door Sophos en Marshal.

YouTube adviseert om service@youtube.com op een whitelist toe te voegen, zodat de e-mails die normaal zonder spam zijn niet in de junkmail terecht komen. De spammers zijn op de hoogte van dit bericht en misbruiken daarom de bulkmailer van YouTube, zo denkt Marshal.

Graham Cluley, senior technology consultant van Sophos, heeft het idee dat de manier van spammen niet effectief zal zijn: "Dit is niet echt de meest overtuigende manier om je waren aan te prijzen. De kans is groot dat de meeste mensen dergelijke berichten gewoon wissen en de aangeprezen websites niet zullen bezoeken."