1 min

Microsoft, McAfee en Citrix zijn de belangrijkste deelnemers aan een nieuw samenwerkingsverband, de Ransomware Taskforce. Het samenwerkingsverband van cybersecurityleveranciers, brancheorganisaties en onafhankelijke securityonderzoekers richt zich volledig op het succesvol bestrijden van ransomware.

De Ransomware Taskforce moet ervoor zorgen dat de techindustrie een gezamenlijke vuist kan maken tegen de groeiende dreiging van ransomware. Concreet gaan de leden van het samenwerkingsverband zich richten op het evalueren van de bestaande bestrijdingstechnologie tegen ransomware. Dit meldt techwebiste ZDNet

Deze evaluatie en de daaruit voortvloeiende discussies moet onder meer bestaande lacunes in de bestrijding van ransomware aan het licht brengen en de discussie over de bestrijding van ransomware aanjagen. Deze discussies moeten dan uiteindelijk leiden tot een roadmap voor de bestrijding van ransomware.

Ontwikkelen van gezamenlijk framework

Daarnaast moet de samenwerking tussen de verschillende partijen ook een framework van bestrijdingsopties gaan opleveren dat in iedere sector toepasbaar is. Dit framework moet vooral op basis van consensus tussen de verschillende belanghebbenden worden ontwikkeld en niet op het idee van een enkele leverancier.

Verschillende deelnemers

Aan de alliantie tegen ransomware doen inmiddels al 19 verschillende bedrijven en organisaties mee. De meest in het oog springende deelnemende securityleveranciers zijn Microsoft, McAfee en Citrix. Andere deelnemende leveranciers zijn Cybereason en Rapid7.

Meer specialistische securitydeelnemers zijn cyberverzekeraar Resilience, compliance- en riskmanagementspecialist SecurityScorecard, securityconsultant Stratigos Security, threat intelligencespecialist Team Cymru en het Amerikaanse advocatenkantoor Venable LLP.

Volgende maand, januari 2021, komt de website van de Ransomware Taskforce online voor meer informatie.