1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft goed nieuws voor e-mailers, volgens het bedrijf gaat het aantal spamberichten afnemen. Uit cijfers van Google’s maildienst GMail blijkt dat het aantal spamberichten voor het eerst gelijk is gebleven en analisten van de internetgigant denken dat het aantal de komende maanden zal dalen.

Google maakt geen keiharde cijfers bekend, maar geeft wel aan dat er een sterk dalende lijn in het aantal spammailtjes zit. Dit zou betekenen dat spammers het niet meer zien zitten om een voortdurende strijd tegen spamfilters te voeren.

Er zijn echter genoeg bedrijven die twijfelen aan Google haar antwoorden op dit vlak. Analist Chenxi Wang van Forrester Research geeft bijvoorbeeld aan dat er wel degelijk een stijging is: "We hebben het dan niet over een enorme toename, maar een toename is er wel degelijk. Ook de manier van spammen verandert, wordt doelgerichter. Zo worden bijvoorbeeld spammails over medicijnen steeds vaker naar vijftigplussers gestuurd", aldus Wang

Yahoo! Mail meldt eigenlijk hetzelfde als Wang, maar geeft tegelijkertijd aan dat de mails minder vaak aankomen bij de gebruiker. Dat komt omdat de spamfilters steeds beter worden.