F-Secure heeft een beveiligingspakket gelanceerd voor Sony Ericsson gsm’s. Beide bedrijven hebben nauw samengewerkt om het pakket te realiseren.

F-Secure heeft een bèta vrijgegeven voor een aantal telefoons van Sony Ericsson. Het stukje software heet ‘F-Secure Mobile Security 3.3 for UIQ’. Beide bedrijven willen door de samenwerking het gebruiksgemak van telefoons verbeteren.

UIQ is een besturingssysteem dat Sony Ericsson voor haar smartphones gebruikt. Aangezien het steeds meer gebruikt wordt en smartphones erg in opmars zijn, vindt F-Secure dat ook die beveiligd moeten worden. Het bedrijf heeft daarom het beveiligingspakket ontwikkeld wat bestaat uit een geïntegreerde antivirus-oplossingen met een firewall. F-Secure verwacht dat door dit pakket het aantal mobiele internetters zal stijgen.

"We zijn zeer tevreden over de UIQ-producten en de samenwerking. Met onze complete productreeks voor mobiele apparatuur onderstrepen we onze leiderspositie in de markt voor mobiele beveiliging", zegt Samu Konttinen, Vice President Business Unit Mobile Solutions bij F-Secure. "De vraag naar mobiele beveiligingsoplossingen door mobiele operators neemt sterk toe, omdat zij hun klanten in alle situaties en op alle platforms een veilige gebruikerservaring willen bieden. We hebben momenteel producten voor alle grote open smartphone-platforms en blijven ons aanbod uitbreiden op basis van de groeiende behoeften in de markt."