min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De developers achter Opera zijn boos op Firefox. Reden hiervoor is het vrijgeven van details over een beveiligingslek in Firefox die tevens in Opera bruikbaar was.

Op zes februari dit jaar heeft Firefox contact opgenomen met Opera, het ging over een beveiligingslek die zowel in Opera als in Firefox zelf zat. Firefox wachtte echter niet de reactie van Opera af en publiceerde meteen een patch, details werden nog wel enkele dagen achter gehouden. Uiteindelijk zijn ook de details online gepubliceerd, Opera heeft echter nog niks ondernomen tegen het lek.

Claudio Santambrogio, van Opera is niet blij met deze gang van zaken. "Opera houdt zich niet alleen bezig met het beschermen van haar gebruikers, maar ook met het veilig maken van het web. We geloven in het verantwoordelijk bekend maken van beveiligingslekken die meerdere vendors treffen," aldus Santambrogio.

Developers van Opera zijn ondertussen bezig met een update naar Opera 9,26. Hierin zou dit beveiligingslek gedicht moeten zijn, tevens zal deze update ook voor stabiliteitsverbeteringen zorgen.