Abonneer je gratis op Techzine!

Beveiligingsbedrijf F-Secure heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd, waaruit blijkt dat gebruikers van smartphones zich zelden bezig houden met het beveiligen van hun mobieltje wanneer ze dit gebruiken om toegang te krijgen tot het internet.

Ongeveer 28 procent van de smartphone-gebruikers gebruikt zijn smartphone om toegang te krijgen tot het internet, terwijl 86 procent van die gebruikers toegeeft dat ze geen mobiele beveiliging hebben. Vooral in het Verenigd Koninkrijk wordt het mobieltje gebruikt om te surfen op het internet, maar opvallend genoeg zijn het net de Britten die hun mobieltje het minst beveiligen. Toch zijn de meeste mensen zich er van bewust dat mobiele connectiviteit niet altijd veilig is, zo beschouwt slechts één vijfde van de ondervraagden Bluetooth als veilig. Ook WiFi-verbindingen kunnen op weinig steun rekenen, een schamele 15 procent denkt dat WiFi veilig is.

“Mobiele gevaren zijn op dit moment nog niet heel erg groot, maar het is een kwestie van tijd voordat internetcriminelen het groeiende potentieel van smartphone-gebruik kunnen en zullen misbruiken”, aldus Mikko Hyppönen, Chief Research Officer bij F-Secure. “Tot nu toe zijn er ongeveer 400 smartphone-virussen in omloop. Maar nu smartphones hard op weg zijn de PC als internetplatform te overtreffen, kunnen deze virusaantallen in de komende tijd zeer sterk toenemen.”