min

Tags in dit artikel

, , ,

Zeer veel mensen maken gebruik van Java, geschat wordt dat het aantal gebruikers hiervan ongeveer rond de 99 procent ligt. Als hier een zeer gevaarlijk lek in zit kan dat dus voor grote problemen zorgen.

Wanneer er dan een lek aangetroffen wordt in software dat door zoveel mensen gebruikt wordt zal er dan ook geprobeerd worden om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Dit is dan ook precies wat Sun gedaan heeft. De update die zij nu uitbrengen zal ervoor zorgen dat tien beveiligingslekken en anderen fouten verholpen worden.

Door de kwetsbaarheden die zich in eerste instantie bevonden in de software was het voor kwaadwillende namelijk mogelijk om bijvoorbeeld de beveiliging van de computer te omzeilen, gegevens te manipuleren of een Denial of Service te veroorzaken. Naast deze dingen die wellicht al zeer ernstige gevolgen zouden kunnen hebben, is het via de software ook nog eens mogelijk om het gehele systeem over te nemen.

Om ervoor te zorgen dat deze problemen allemaal verholpen worden kunnen de gebruikers surfen naar deze pagina. Ook is het mogelijk om direct via de website van Sun zelf te downloaden, dat kan via deze link. Hier kan vervolgens Sun Java Update 5 gedownload worden. Nadat de update gedownload en geïnstalleerd is zouden alle tot nu toe geconstateerde lekken weer gedicht moeten zijn.

Lees meer