1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Beveiligingsbedrijf McAfee zegt dat cybercriminelen een massale aanval hebben uitgevoerd op tienduizenden webpagina’s. Op deze manier hopen ze consumenten-computers te kunnen hacken.

De aanval vond plaats op de nacht van woensdag op donderdag. De cybercriminelen hebben achterliggende codes van ruim tienduizenden websites veranderd om bezoekers nietsvermoedend door te kunnen sturen naar een website die malware bevat. De aanvallers hopen zo wachtwoorden voor online-games te kunnen achterhalen.

"Dit was een van de grootste aanvallen in zijn soort", aldus Toralv Dirro, Threat Researcher bij McAfee. Onder de getroffen websites zijn ook websites van de overheid aanwezig, claimt McAfee. "Zelfs vertrouwde sites zijn niet altijd veilig, dat blijkt maar weer", zegt Dirro. "Ook pagina’s die je kent en vertrouwt kunnen door kwaadwillenden gevaarlijk worden gemaakt."

McAfee stelt dat steeds meer cybercriminelen het gemunt hebben op wachtwoorden voor online-games. Ze hopen waardvolle items uit dergelijke games in het echt te kunnen verkopen, zodat het ‘echt’ geld oplevert.