min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Tijdens de CanSecWest-conferentie krijgen bezoekers de mogelijkheid om drie besturingssystemen te hacken. Er staan drie computers, een VAIO VGN-TZ37CN met Ubuntu 7.10, een Fujitsu U810 met Vista Ultimate SP1 en als derde een MacBook Air met OSX 10.5.2.

Eerder werd er al een bedrag van 10.000 dollar uitgeloofd voor degene die het lukt één van de computers te hacken. Hier keken de meeste hackers niet bepaald van op, daarom heeft 3Com’s Tipping Point het bedrag verdubbeld.

Er zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden om het bedrag te kunnen winnen. Zo krijgen de hackers drie dagen om een pc te hacken. De eerste dag mogen ze, zonder interactie van de gebruiker, alleen met de op afstand te gebruiken “Pre-Auth” lekken proberen te vinden. Vanaf dag twee mag er gebruik gemaakt worden van applicaties die standaard al geïnstalleerd zijn. Lukt het dan nog niet, dan mag er op dag drie third-party-software gebruikt worden.

Per dag wordt het prijzengeld minder. Zo krijgt degene die het op de eerste dag al lukt één van de computers te hacken 20.000 dollar. Indien dit niet het geval is en het pas op de tweede dag lukt, zal het prijzengeld 10.000 dollar bedragen. Op dag drie wordt het prijzengeld verlaagd naar 5000 dollar. Ook mag de winnaar zich de eigenaar noemen van de gehackte computer.