Organisator TippingPoint heeft de prijzenpot verdubbeld van de wedstrijd Pwn2Own. Deze wedstrijd, die op de CanSecWest gehouden wordt, is bedoeld om hackers succesvol te laten inbreken in computers en mobieltjes. De prijzenpot bedraagt nu 100.000 dollar.

De hack-wedstrijd wordt georganiseerd door TippingPoint om zijn Zero Day Initiative te promoten. Beveiligingsexperts kunnen hiermee namelijk geld verdienen als ze TippingPoint inlichten over lekken in software. TippingPoint wordt hierbij wel verplicht om dit geheim te houden. TippingPoint kan dan de desbetreffende leverancier op de hoogte stellen en verdient dan geld met aanvullende diensten rond hun waarschuwingssysteem.

Dit jaar is de grootste prijs te winnen door het besturingssysteem van mobieltjes te kraken. TippingPoint stelt 15.000 dollar per platform beschikbaar. Dus wie het eerste een iPhone, Blackberry Bold, Symbian of Android kan kraken mag die prijs in zijn portemonnee steken. PC’s hacken via de browser is iets minder lucratief voor de deelnemers aangezien de eerste die dit lukt voor IE, Firefox of Chrome op Windows 7 en Safari op Mac OS X, het bedrag van 10.000 dollar mag incasseren.

De wedstrijd wordt in Vancouver gehouden en begint op 24 maart.