1 min

In tegenstelling tot in Nederland, waar internetbankieren steeds populairder wordt, zijn de Amerikanen niet bepaald te spreken over het internetbankieren. Het gaat hier om ongeveer zestig procent van de Amerikanen.

Volgens de Digital Trust Barometer maakt 57 procent van de Amerikanen zich zorgen over diefstal van de logingegevens. Zo’n 38 procent zegt geen vertrouwen te hebben in het online betalen. De Amerikanen vertrouwen in het algemeen niet echt in het internet voor financiële zaken.

Zo is 44 procent bang dat de bankrekening gehackt wordt en is 74 procent bank dat persoonlijke gegevens gestolen en misbruikt worden. Niet geheel onverwachts aangezien zo’n twintig procent van de ondervraagden al eens de dupe zijn geworden van diefstal van de bankgegevens.

Zo’n 42 procent van de ondervraagde informeert bij vrienden of kennissen als het gaat om digitale beveiliging. Op de tweede plaats komen pas de beveiligingsbedrijven. Zo’n 27 procent geeft namelijk aan beveiligingsbedrijven wel een betrouwbare bron te vinden. Op de laatste plaats komt de bank zelf pas, met 7,6 procent.