min

Tags in dit artikel

, , ,

PayPal is van plan om voortaan onveilige browsers te weren. PayPal vind namelijk dat gebruikers die betalingen via het internet doen, zichzelf gedeeltelijk indekken door middel van een veilige browser.

Onder een veilige browser verstaat PayPal een browser met een phishingfilter en ondersteuning voor "Extended Validation Secure Sockets Layer"-certificaten. "Gebruikers een onveilige browser laten gebruiken om PayPal te bezoeken, is volgens ons hetzelfde als een autofabrikant die auto’s zonder gordels verkoopt." aldus Chief Information Security Officer van PayPal, Michael Barrett.

Vooral verouderde browsers komen op de zwarte lijst van PayPal te staan. Zo moet je denken aan Internet Explorer 3 en 4 aangezien deze niet voldoen aan de eisen voor een veilige browser. Opmerkelijk is dat Apple’s Safari ook kandidaat is voor de zwarte lijst. Dit komt omdat Safari geen phishingfilter bevat en ook geen van de certificaten ondersteund. PayPal heeft al eerder geklaagd over de veiligheid van Safari maar er is nog steeds niks veranderd.

Zodra een gebruiker dadelijk een onveilige browser gebruikt om een betaling via PayPal te doen, krijgt deze een melding van PayPal. Indien de gebruiker geen nieuwe browser of een update ervan installeert zal deze geblokkeerd worden. De gebruiker krijgt wel netjes een melding met een uitleg waarom deze geblokkeerd is en hoe het alsnog opgelost kan worden.