min

Tags in dit artikel

, ,

PayPal heeft besloten om Apple’s Safari niet te gaan blokkeren. Daar was vrijdag nog wel spraken van, toen maakte PayPal bekend dat ze onveilige browsers willen gaan blokkeren om de diefstal van gegevens tegen te gaan.

Chief Information Security Officer Michael Barrett gaf aan dat Safari ook op de lijst stond van onveilige browsers. De reden hiervoor is het ontbreken van "Extended Validation Secure Sockets Layer"-certificaten wat de browser volgens PayPal onveilig maakt. Hier komt het bedrijf echter op terug.

PayPal geeft aan alleen verouderde versies van browsers te gaan blokkeren. "We hebben absoluut niet de intentie om huidige versies van welke browser dan ook te blokkeren, waaronder Apple’s Safari." aldus PayPal.

Onderzoeksbureau Gartner vind dat PayPal geen juiste beslissing neemt met het blokkeren van, volgens hun, onveilige browsers. "De enige oplossing voor het phishing-probleem is het hergebruik van wachtwoorden te voorkomen. De browser maakt geen verschil als mensen verleid worden om hun wachtwoord weg te geven." aldus John Pescatore.