2min Security

Hackers minder gevaarlijk dan verlies laptop

Niet hackers zijn het gevaarlijkst als het gaat om verlies van belangrijke informatie, maar het verlies van een laptop of PDA. Dit blijkt uit een onderzoek dat Microsoft uitgevoerd heeft.

Hackers minder gevaarlijk dan verlies laptopIn zo’n 58 procent van de gevallen dat er misbruik wordt gemaakt van gestolen informatie komt de informatie van gestolen laptops of PDA’s. Bij slechts 17,2 procent van deze gevallen zijn hackers de oorzaak. Dit komt onder andere omdat hackers minder opvallen. Zo kunnen er gegevens ontfutseld worden door hackers zonder dat dit opgemerkt wordt. Wanneer er echter een laptop gestolen is wordt dit meteen gemeld.

Vinny Gullotto van Microsoft’s Malware Protection Agency zegt hierover: "Iedereen heeft smartphones en laptops en het verliezen ervan is een groot probleem. Als je erover nadenkt wat erop de machines staat besef je groot de gevolgen kunnen zijn. Dit rapport richt zich voornamelijk op malware en technische aanvallen, net als de aandacht van veel security professionals. Vertrouwelijke informatie kan achter op allerlei manieren worden blootgesteld. Een programma dat zich volledig richt op malware, exploits en hacking zal uit eindelijk 80% van de incidenten missen die vertrouwelijke informatie in gevaar brengen."

Het advies van Microsoft aan bedrijven is dat ze het beste alle vertrouwelijke informatie kunnen versleutelen. Wanneer een laptop dan gestolen wordt kunnen de hackers de informatie niet makkelijk misbruiken.

Bron:Security.nl