1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit een onderzoek van Trend Micro is gebleken dat medewerkers van kleine bedrijven online meer risico’s nemen dan personeel van grote organisaties. In dit onderzoek stond de perceptie van eindgebruikers en hun ervaringen met webbedreigingen centraal.

Uit het onderzoek bleek onder andere dat personeel van kleine bedrijven meer risico neemt doordat dit personeel meer voor privédoeleinden surft, online aankopen doen en netwerksites bezoeken.

Toch is het opmerkelijk dat slechts 50 procent van deze kleine bedrijven beschikken over een IT-afdeling die zich bezighouden met het verbeteren van de online beveiliging, zeker gezien het hogere risico dat ze lopen. Bij dit soort bedrijven is relatief gezien meer spam, phishing en spyware voorkomt dan bij grotere ondernemingen.

"Deze onderzoeksresultaten bewijzen dat kleine ondernemingen tekortschieten voor wat betreft middelen en mankracht om uitgebreide beveiligingsoplossingen te gebruiken. Toch hebben ze behoefte aan uitstekende beveiliging. Hiermee kunnen ze de verschillende online bedreigingen van hun netwerk en bedrijfsvoering een halt toeroepen", zegt Steve Quane, Executive General Manager van de SMB- businessunit van Trend Micro.

"Trend Micro heeft onlangs een nieuwe serie Worry-Free-oplossingen geïntroduceerd. Deze producten zijn ideaal voor mkb’ers die behoefte hebben aan een 24×7 gelaagde beveiligingsoplossing tegen verschillende bedreigingen. Zo weten kleine ondernemers zeker dat hun netwerk uitstekend beveiligd beveiligd is, ook wanneer werknemers het gebruiken voor persoonlijke doeleinden", aldus Quane.