1 min

Sophos introduceert een Zero Trust Network Access (ZTNA)-portfolio. Kern van het portfolio en beveiligingsmodel is een vergaande integratie met de endpointsecurity-oplossing Sophos Intercept X.

Met de komst van Sophos ZTNA wil de securityspecialist een transparant en schaalbaar beveiligingsmodel bieden voor alle verbonden devices, applicaties en aanwezige data. Dit moet de bescherming tegen ransomware en andere geavanceerde bedreigingen verbeteren en het beheer van security vereenvoudigen.

Integratie met Sophos Intercept X

De strikte integratie van het ZTNA-portfolio met de endpointsecurity-oplossing Intercept X biedt klanten veel mogelijkheden. Denk daarbij aan het vereenvoudigen van het beheer van oplossingen en agents van meerdere aanbieders en een complete end-to-endbescherming voor endpoints, gebruikers, inloggegevens, applicaties en netwerkomgevingen.

Functionaliteit

De ZTNA-oplossing van Sophos verdeelt netwerken in microsegmenten voor de bescherming tegen inbreuken, het zijwaarts bewegen van data en datadiefstal. Hiervoor worden constant de identiteitsgegevens van eindgebruikers geauthentiseerd op verschillende manieren. Ook wordt de gezondheidsstatus van device constant gevalideerd en biedt de oplossing striktere toegangsrechten aan gebruikers. Daarnaast geeft het Zero Trust-principe gebruikers alleen toegang tot speciale applicaties en systemen op netwerken.

Sophos ZTNA is per direct beschikbaar. De oplossing kan, net als alle andere Sophos-producten, eenvoudig worden beheerd vanuit het Sophos Central-platform.