1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft een securitypatch opnieuw uitgebracht omdat de vorige patch ineffectief bleek te zijn..

Het bedrijf plaatste een update voor het MS08—030-bulletin. De patch was bedoeld om een ‘remote code execution’-lek op te lossen in Windows XP en Windows Vista. Het lek kreeg dan ook de status kritiek van Microsoft.

De originele versie van de patch die werd geplaatst op 10 juni jongstleden loste het probleem alleen in Windows Vista op en niet in Windows XP. Windows 2000 en alle Windows Server-versies waren niet vatbaar voor het lek.

"Zodra we hoorden van die mogelijkheid startten we ons Software Security Incident Response Process op om het probleem te onderzoeken," aldus Microsoft security and response communications lead Christopher Budd.

"Ons onderzoek wees uit dat, hoewel de andere beveiligingsupdates bescherming boden voor het gevonden lek van het bulletin, de Windows XP SP2- en SP3-updates er geen bescherming voor boden," vertelt hij verder.

De bijgewerkte versie van de patch is beschikbaar via Windows Update en Microsoft Update of kan handmatig gedownload worden via het Microsoft Downloadcentrum.