2min Security

AVG past LinkScanner aan vanwege kritiek

Na een heleboel protest van veel webmasters heeft antivirusbedrijf AVG besloten zijn LinkScanner zodanig aan te passen dat deze minder onnodig internetverkeer veroorzaakt.

AVG past LinkScanner aan vanwege kritiekEerder dit jaar kwam het Tsjechische beveiligingsbedrijf met de nieuwe versie AVG 8.0 waarin software van het pas overgenomen bedrijf Exploit Prevention Labs in was opgenomen. De software, genaamd LinkScanner, beschermde gebruikers tegen kwaadaardige sites door nog voordat een website bezocht werd deze al te bezoeken en controleren.

Doordat de tool al gedownload was door meer dan 20 miljoen gebruikers, had hij een aanzienlijke impact op het internetverkeer van websites en vreesden sommigen zelfs voor het einde van webstatistieken, sat voor een heleboel websites erg belangrijk is. Echter was het al snel bekend hoe de LinkScanner uit de logs te filteren was, alleen bestond altijd de mogelijkheid dat AVG de useragent aan zou passen.

Recentelijk heeft AVG echter in een blogpost laten weten dat op 9 juli er een update zal verschijnen voor de betaalde gebruikers waarin sites niet meer van te voren bezocht worden. Deze update is reeds beschikbaar voor de gratis gebruikers. LinkScanner zal nadat op een link is geklikt de website echter nog steeds scannen.

Bron:The Register