min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

AVG. Ja, wat moet ik daar nu over vertellen in een inleiding. Het bedrijf is opgericht in 1991, Intel heeft een groot aandeel in het bedrijf en zo’n 80 miljoen mensen gebruiken de gratis virusscanner van het bedrijf. Mocht het bedrijf je vaag iets zeggen, dan zul je je die dikke false positive nog wel herinneren van AVG een tijdje geleden. Hoe dan ook, ik heb eerlijk gezegd weinig ervaring met de producten van AVG, omdat de virusscanner van dit bedrijf lange tijd niets speciaals was. Hij was gratis, maar daar was dan ook wel zo’n beetje alles mee gezegd.

Maar het lijkt erop dat de virusscanner is verbeterd. Tenminste, de betaalde versie. De gratis versie profiteert weliswaar mee van de verbeterde virus- en spywaredetectie, maar heeft nog altijd enkele tekortkomingen. Zo detecteert het geen rootkits, worden updates minder vaak verspreid en mist het enkele andere (kleine) opties.

Vorig jaar kwam het bedrijf met versie 8.0 van zijn securitysuite en recentelijk werd die suite bijgewerkt naar versie 8.5, dat is de versie die onder de loep zal worden genomen. Als eerste wordt gekeken naar hoe de installatie verloopt en wat de eerste indruk is van het pakket. Lees dus snel verder.