1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Nederlandse Mobile Device Management (MDM)-specialist Blaud wordt overgenomen door de Ierse securityleverancier CWSI.

Met de overname van Blaud breidt CWSI zijn activiteiten voor het eerst uit naar het Europese vasteland. CWSI levert vooral mobility- en securitydiensten aan zakelijke klanten en overheden.

Overname Blaud

Blaud, tot nu toe onderdeel van de E-office Groep, is een Nederlandse aanbieder van MDM-oplossingen voor bedrijven, publieke instellingen en overheden. Onder de klanten bevinden zich onder meer Smurfit Kappa, Amsterdam UMC, het ministerie van Verkeer en Waterstaat en diverse justitiële diensten. Aan deze klanten levert Blaud Unified Endpoint Management (UEM)- en Mobile Threat Defence (MTD)-diensten.

De bedrijven zouden veel overlap hebben in hun oplossingen, toegevoegde waarde voor klanten en bedrijfscultuur. Daarnaast overlappen ook de sectoren waarin de oplossingen van beide bedrijven worden gebruikt, zoals de justitiële sector en de gezondheidszorg. Na de overname moet één van de grootste specialisten op het gebied van mobiele beveiliging in Europa ontstaan.

Blaud wordt na de overname een volledig onderdeel van CWSI. Het personeelsbestand van 20 medewerkers, inclusief CEO en oprichter Thierry Lammers, gaat over naar het Ierse moederbedrijf. CWSI wil de markt voor oplossingen van de MDM-specialist na de overname in Ierland en het Verenigd Koninkrijk uitbreiden.

Investeringsronde

Voor de overname en uitbreiding op het Europese vasteland heeft CWSI onlangs 21 miljoen euro opgehaald. Blaud is de tweede overname van de Ierse specialist. Vorig jaar werd de Britse cyber- en cloudsecurity serviceprovider AVR overgenomen.