1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vives in West-Vlaanderen is getroffen door een cyberaanval, waardoor alle systemen zijn platgelegd. Woensdag verwacht de hogeschool te heropenen.

Afgelopen vrijdag is de Belgische Hogeschool getroffen door een cyberaanval. Medewerkers ontdekten dat hackers data probeerden te stelen, zoals de wachtwoorden voor het databeheer. Hierop werden alle ICT-systemen van de Hogeschool platgelegd, zodat de hackers niet dieper in de systemen konden geraken.

Langere hersteltijd

In totaal heeft de hack, zo stelt DataNews, veel werk om handen. Zo moeten 17.000 medewerkers en leerlingen van nieuwe wachtwoorden worden voorzien. Hiermee kan de hogeschool alle data veilig stellen. Deze werkzaamheden nemen meer tijd in dan in eerste instantie gedacht. “We moeten iedereen contacteren en door de vakantie hebben we nog niet alle zaken rond gekregen”, zegt algemeen directeur Joris Hindryckx van de Belgische hogeschool. Hierdoor zijn de systemen van de hogeschool pas vanaf woensdag weer operationeel. Tot die tijd blijft de Belgische onderwijsinstelling gesloten.

Voor de leerlingen en medewerkers van hogeschool Vives heeft de hackaanval waarschijnlijk weinig impact, aangezien deze in de Paasvakantie plaatsvond.

Tip: Cyberaanval legt werk stil bij Belgisch Sea-Invest