1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Opnieuw heeft T-Mobile een grove fout begaan met het beheer van zijn klantgegevens. Ditmaal liggen er namelijk gegevens van 30 miljoen klanten op straat, eerder waren dat er 17 miljoen na een diefstal.

De per ongeluk gelekte informatie bestond uit onder meer bankrekeningen en adressen die gewoon via de website van T-Mobile op te vragen waren. Tevens was het mogelijk om simkaarten te blokkeren, tarieven te veranderen en zelfs automatisch incasso’s in te stellen.

Dit maakte de Duitse krant Der Spiegel op 11 oktober bekend. Na onderzoek ontdekte de krant dat de gegevens voor iedereen, na het invullen van een eenvoudig wachtwoord, beschikbaar waren. De eerste diefstal, toen de gegevens van 17 miljoen mensen gestolen waren, werd eveneens door Der Spiegel bekendgemaakt. Toen claimde T-Mobile dat bankgegevens veilig waren.

Ook gegevens van politici, bekendheden, ondernemers en miljonairs lagen op straat. T-Mobile heeft nu opnieuw beterschap aan zijn klanten beloofd en zegt de beveiliging aan te scherpen. Het lek is inmiddels gedicht.