2min

Tags in dit artikel

, ,

SurfRight heeft vandaag Hitman Pro 3 gelanceerd. Het populaire programma dat in Nederland zowel geliefd als gehaat is, is compleet vernieuwd, heeft weinig meer met versie 2.0 te maken en verwijdert malware tegen betaling.

De eerste publieke bètaversie van Hitman Pro 3 werd beschikbaar gesteld op 11 september dit jaar. Grootste wijziging toen, en nu, is dat het programma geen software meer van andere fabrikanten zoals ESET of Webroot installeert.

SurfRight heeft deze beslissing gemaakt omdat Hitman Pro 2 te langzaam zou zijn, zou zorgen voor een instabiel systeem en te traag naar malware scande. In versie 3 gebruikt Hitman Pro nog steeds technologieën van andere fabrikanten, echter gebeurt dat ditmaal in de wolk.

Als een onbekend bestand op de computer wordt aangetroffen, wordt het opgestuurd naar de zogenaamde cloud. Daar wordt het gescand door onder meer NOD32, PrevX, Avira en a-squared. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van signatures. Indien er tijdens dit proces malware aangetroffen wordt, dan kan de gebruiker dat gedurende zeven dagen verwijderen.

Na die periode kan er nog wel gescand worden, maar moet er een licentiesleutel aangeschaft worden om in de toekomst malware op te ruimen. Deze sleutel kost 7,50 euro per maand, 17,50 euro per jaar of 25,00 euro per drie jaar. Tevens zijn er abonnementen voor drie pc’s mogelijk.

Versie drie van het programma is beschikbaar voor Windows XP, 2000, 2003 en Vista, voor zowel 32- als 64-bitedities. In Nederland heeft het programma zo’n twee miljoen gebruikers. De software is via deze link te downloaden en heeft een grootte van 4,4 MB.