2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De op 12 augustus aangekondigde derde versie van Hitman Pro is sinds gisteren beschikbaar als een publieke bèta. Aanvankelijk wilden de ontwikkelaars geen publieke bèta’s vrijgeven, maar het massaal constateren van het Virtumonde-virus heeft ze anders doen besluiten.

Volgens de ontwikkelaars is het zo dat ondanks de vele virusbeschermingsprogramma’s momenteel toch veel computers besmet raken met schadelijke software. Als voorbeeld haalt men aan dat onder 2,5 miljoen Hitman Pro 2-gebruikers bijna 500 duizend besmettingen met Virtumonde zijn aangetroffen.

"Na uitvoerig testen hebben we daarom besloten om de betaversie van Hitman Pro 3 publiekelijk beschikbaar te maken." Hitman Pro 3 is volgens de makers het enige programma dat actuele gevaren kan verwijderen en dit in slechts enkele minuten doet.

Hitman Pro 3 is volgens de makers een volledig nieuw programma en heeft behalve de naam niets meer met Hitman Pro 2 te maken. Waar versie 2 bekende producten als NOD32 Antivirus, Ad-Aware, Spybot S&D en Spy Sweeper automatisch installeerde en aanstuurde, installeert Hitman Pro 3 geen software van derden meer, maar doet in plaats daarvan alles zelf.

Het verschil zit ‘m daarnaast in het feit dat software tegen virussen, spyware etcetera gebruik maakt van zogenaamde signatures. Hitman Pro 3 doet dat niet meer. "Voor Hitman Pro 3 hebben wij het afgelopen jaar zelf nieuwe technologie ontwikkeld dat niet met signatures werkt maar naar het gedrag van bestanden kijkt."

Inmiddels is de eerste publieke bèta zo’n succes gebleken dat er sinds vandaag een melding op de website te vinden is die aangeeft dat de servers te zwaar belasten worden door de grote animo voor Hitman Pro 3. "Vanwege de populariteit van de publieke betaversie van Hitman Pro 3 ervaren de bijbehorende serversystemen momenteel boven normale belasting. Dit heeft tot gevolg dat Hitman Pro 3 mogelijk geen onbekende of verdachte bestanden kan identificeren.

"We zijn bezig extra capaciteit bij te schakelen maar deze is pas morgen beschikbaar. We hopen op uw begrip en adviseren u Hitman Pro 3 later nogmaals te gebruiken." Hitman Pro 3 is geschikt voor Windows 2000, XP, 2003 en Vista en is hier te downloaden.