2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De makers van Hitman Pro werken hard aan een nieuwe versie van Hitman Pro. De populaire antispywaretool werkte voorheen door andere applicaties aan te sturen, de nieuwste versie moet er echter voor gaan zorgen dat Hitman Pro onafhankelijk wordt.

Versie 3, de nieuwe versie van Hitman Pro die nu in ontwikkeling is, is ook sneller. Op hedendaagse systemen moet de scan in twee minuten afgerond zijn. Er wordt ook geen gebruik meer gemaakt van third-party software. Volgens de makers ondersteunt de nieuwste versie tevens het vangen van virussen, Trojaanse paarden, rootkits, wormen en andere malware.

Volgens de mensen achter Hitman Pro rennen beveiligingsbedrijven achter de feiten aan. Dit komt doordat ze gebruik maken van verouderde technieken, zoals signatures en bestandsnaamindentificatie. De nieuwe Hitman Pro pakt het echter anders aan, er wordt gekeken naar het gedrag van bestanden. Wanneer ze raar gedrag vertonen zijn ze dus riskant. De antispywaretool zal tevens proberen te achterhalen hoe het op computer terecht is gekomen en wat het bestand precies doet.

Wanneer Hitman Pro vervolgens een verdachte applicatie oppikt, wordt deze naar antivirusbedrijven zoals NOD32, Prevx en Emsi Software gestuurd. Die krijgen dan de kans het virus te identificeren.

De nieuwste versie van Hitman Pro wordt volgens de makers sneller, beter en simpel. "Zelfs je grootouders kunnen het gebruiken", aldus het bedrijf in een verklaring. Hitman Pro hoeft tevens niet constant te draaien om verdachte bestanden te zien, het programma herkent de bestanden bij een enkele scan.