1 min

Tags in dit artikel

, ,

Symantec heeft op dinsdag een nieuwe editie uitgebracht van Norton AntiVirus 2009 die speciaal gericht is op gamers.

De grootste wijziging in de nieuwe editie van Norton AntiVirus is de toevoeging van de ‘gamermodus’, een uitbreiding op de reeds aanwezige stille modus. De gamermodus wordt automatisch ingeschakeld wanneer een applicatie wordt gestart die het volledige scherm gebruikt, echter kan de optie ook handmatig aangezet worden. Ook is er de gebruikersinterface licht aangepast.

Het verschil tussen de gamermodus en de stille modus is dat de gamermodus ook geavanceerde beveiliging, HIPS en LiveUpdate uitschakelt. Eventueel kan zelfs de hele virusscanner uitgezet worden door de instellingen te wijzigen. Norton AntiVirus 2009 was reeds al vrij licht, het gebruikt namelijk 50 MB hardeschijfruimte, 6 MB RAM-geheugen en voegt minder dan 1 seconde aan de opstarttijd toe.

Norton AntiVirus 2009 Gaming Edition is beschikbaar voor net geen 50 euro en kost daarmee net zoveel als de standaardeditie van Norton AntiVirus 2009. Er is geen gamerseditie van Norton Internet Security of Norton 360 beschikbaar. Meer informatie is beschikbaar op deze pagina.