G DATA heeft haar verwachtingen uitgesproken voor het volgend jaar. G DATA, een beveiligingsbedrijf, houdt het bij haar leest en meldt dat we in 2009 vooral veel namaak-sites tegen gaan komen. Websites gemaakt om gebruikers gegevens af te troggelen.

"Er is dit jaar een volledige parallelle cybereconomie tot stand gekomen met verkopers, dienstverleners en marketingplatforms waarbij zelfs gebruik wordt gemaakt van commerciële technieken zoals promotieaanbiedingen. Dit maakt het voor criminelen in 2009 nog makkelijker om spam te versturen, gevoelige gegevens te stelen en virussen te verspreiden," aldus Ralf Benzmüller van G DATA.

G DATA meldt dat de websites, gemaakt om gebruikers gegevens af te troggelen of om de computer met spyware te besmetten, volgend jaar de boventoon gaan voeren wat betreft de gevaren van het internet. Verder denkt het bedrijf dat er ook steeds meer spam via IM-applicaties zoals MSN verstuurd zal worden, dit komt door het groeiende overheidsingrijpen.

Als laatst gelooft G DATA nog dat cybercriminelen ook meer via sociale-netwerken zoals Hyves gaan werken. Hierop is ook veel informatie over personen te vinden. De gegevens worden waarschijnlijk nog volop verhandeld, volgend jaar.